De renovatielening is een lening met een extra lage rente.

De term renovatielening zegt al voldoende natuurlijk. Deze lening is er uitsluitend voor bedoeld om een renovatie te gaan financieren. Hét voordeel is dat de banken nog altijd positief kijken naar deze vorm van geld lenen, en deze lening eenvoudig verstrekken.

Renovatieleningen vergelijken

Om de juiste keuze te kunnen maken voor een renovatielening, of de juiste aanbieder raden wij u aan om altijd meerdere offertes aan te vragen. Een offerte is gratis, en het verplicht u verder tot niets. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u eenvoudig nagaan wie voor u de meest voordelige aanbieder is. Het is bij de renovatielening eenvoudig weg de kostenpercentages met elkaar vergelijken en u ziet snel genoeg wie voor u de beste aanbieder is. Vergelijken op kostenpercentages/rentes is de meest eerlijke en eenvoudige manier van vergelijken.

Waar vraagt u hem aan?

Om dit voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben wij onderstaand een overzicht gemaakt van actuele aanbieders van deze lening. Degene met de laagste rente hebben wij voor u bovenaan gezet. Degene met de hoogste rente helemaal onderaan. Zoals u ziet zijn de banken vele malen voordeliger dan de kredietbemiddelaars. Al zijn de advertenties van de kredietbemiddelaars nog zo mooi, wij raden u toch aan om de lening af te gaan sluiten bij een bank. Als het daar niet lukt zou u de renovatie natuurlijk even uit kunnen stellen en zelf ook nog wat sparen. Anders kan het nog wel eens een kostbare renovatie worden.

Aandachtspunten.

Bij een renovatielening is het belangrijk om ervoor zorg te dragen dat u daadwerkelijk kiest voor de lening met de laagste rente. Daarnaast is het overigens ook verstandig om aandacht te hebben voor de looptijd van uw lening. Des te korter de looptijd, des te minder u uiteindelijk terug moet betalen. Dit verschil kan oplopen tot enkele honderden Euro’s. En met een langere looptijd kan het zelfs oplopen tot aan de duizend Euro.

Daarnaast moet een renovatielening uiteraard wel daadwerkelijk voor de renovatie gebruikt gaan worden. Als dit niet het geval zult u voor het resterende deel een andere lening aan moeten vragen. Een lening met een ander bestedingsdoel, deze “vrij te besteden” kredieten zijn helaas veelal wel iets duurder.