Een leefveranda met de renovatie lening

De renovatie lening kent u ongetwijfeld wel. Deze financiering is interessant voor mensen die het comfort in hun woning of appartement willen vergroten. Ze biedt volgende voordelen;

  • Snelle verwerking;
  • Terugbetalen op uw eigen tempo in regelmatige vaste termijnen;
  • Veilig: de rente gedurende de lening wordt vastgesteld;
  • Fiscaal voordelig.

Meestal wordt de renovatie lening aangewend om een gebouw energiezuiniger te maken, zoals de vervanging van ramen of het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Toch is de renovatie lening ook mogelijk voor de bouw van een nieuwe leefveranda (bron).

Nieuwe veranda

U kunt een renovatie lening aanvragen wanneer u een oude veranda wilt vervangen door een nieuw bouwwerk. Oude veranda’s verliezen veel warmte door dunne beglazing of niet-geïsoleerde profielen. Een nieuwe leefveranda helpt dus om energie te besparen. Daarom komt deze investering in aanmerking voor de renovatie lening.

Extra

Het energieaspect is niet het enige voordeel van een veranda-vervanging. Het extra comfort is een belangrijke troef die veel twijfelaars over de streep trekt. U heeft de kans om uw nieuwe leefveranda uit te breiden met verscheidene extra’s die enkele jaren niet bestonden. Zoals een omkeerbare wamtepomp. In de winter verwarmt dit toestel de veranda, in de zomermaanden zorgt ze voor verkoeling.
Vandaag de dag bestaat er ook speciale beglazing die oververhitting tegengaat. Hierdoor is het veel dragelijker in de veranda tijdens hete zomers.
Conclusie: de renovatie lening gebruiken voor de plaatsing van een nieuwe leefveranda is een investering die op meerdere vlakken interessant is!