Geld lenen voor een woning te verbouwen was nooit goedkoper

Mensen die op het punt staan een huis te kopen of te verbouwen hebben geluk: de hypotheekrente is al jaren aan het dalen als gevolg van de crisis. Bij vrijwel alle kredietverstrekkers (banken en andere partijen) is het goed zichtbaar dat ze staan te springen om meer mensen krediet te verstrekken. Het voordeel voor jou hierbij is dat de rentepercentage op een hypotheek nog nooit zo laag is geweest!

De Belgische langetermijnrente schommelt momenteel rond de 2,4 procent, wat historisch laag is. Een investering in een (woon)huis is hierdoor erg aantrekkelijk aan het worden. De investering in het vastgoed kan dan al snel erg veel financieel voordeel opleveren. Daarnaast kan je natuurlijk ook veel reductie krijgen op de mate waarin je inkomstenbelasting hoeft te betalen door een duurder huis aan te schaffen.

Ook voor mensen die al in het bezit zijn van een huis is deze ontwikkeling positief te noemen. Het kan erg lucratief zijn om je hypotheek open te breken en over te sluiten naar een prijsvechter. Wie weet bespaar je duizenden euro’s aan rentekosten en kan je als gevolg hiervan sneller de hypotheek aflossen.

Goedkoopste woningkrediet voor een verbouwing vinden.

Een goedkoop woningkrediet vind je door gedegen onderzoek te verrichten naar welke kredietverstrekkers het aantrekkelijkst zijn in jouw specifieke situatie. Dit is afhankelijk van factoren als hoeveel je verdiend, welke andere leningen je hebt lopen en hoeveel spaargeld je kunt aanspreken.

Welke keuze is het beste?

De keuze met welke kredietverstrekker je het beste in zee kunt gaan moet niet te licht genomen worden. Het gaat hier toch om een lening die je voor dertig jaar afsluit. Achteraf wil je hier natuurlijk geen spijt van hebben. Jouw woningkrediet kan je het beste afsluiten bij een kredietverstrekker die een goede reputatie heeft, een vaste rente vraagt en transparante voorwaarden er op na houd.

Online een lening voor uw verbouwing aanvragen?

Het is tegenwoordig hartstikke gemakkelijk om verschillende verstrekkers van woningkrediet met elkaar via het internet te vergelijken. Het internet bied je een veilig platform om nadat je de verschillende partijen met elkaar hebt vergeleken, kredietaanvragen te versturen. Veelal gaan deze websites zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens en bieden ze scherpere rentetarieven dan de traditionele banken en kredietverstrekkers. Online lenen voor een verbouwing is dan ook een serieus alternatief voor het lenen voor de aankoop of verbouwing van een woning.