Hoeveel kan ik lenen bij een verbouwing?

De vraag van de lener is vaak: Hoe veel kan ik eigenlijk lenen? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal bepalende factoren. Zo moet u denken aan het inkomen van u en uw eventuele partner, de maandlasten voor de vaste lasten en de kosten aan eventuele andere lopende leningen.

Om een idee te krijgen van hoeveel u kunt lenen kunt u natuurlijk altijd online een verbouwlening simulatie doen. Hierbij krijgt, na het invoeren van de juiste gegevens, een idee van het totaal te lenen bedrag. De uitkomsten van een verbouwlening simulatie zijn overigens niet bindend. Een simulatie geeft u enkel een indicatie van het maximaal te lenen bedrag. Om zekerheid te hebben van de hoeveelheid aan geld dat u kunt lenen, kunt u het best contact opnemen met de aanbieder van de desbetreffende verbouwlening.

Omdat sommige mensen een krediet aangaan dat ze eigenlijk niet kunnen terugbetalen hebben de banken en kredietgevers een vrij eenvoudige berekening ontworpen waardoor men er bijna zeker van kan zijn dat u de verbouwlening ook daadwerkelijk kunt terugbetalen zonder in de financiële problemen te komen. Deze regeling wordt ook wel de 1/3 regel genoemd. De 1/3 regel houdt in dat er van uw gezamenlijk netto inkomen maximaal 1/3 afgelost mag worden aan verbouwleningen. Deze kredieten houd niet enkel de aan te vragen lening in, maar alle lopende leningen van dat moment. Overigens valt onder het gezamenlijk netto inkomen geen inkomsten uit kinderbijslag.

Hoe veel kan ik eigenlijk lenen?
Om snel een antwoord te krijgen op de vraag: Hoeveel kan ik lenen? Kunt u dan ook het best een eerlijke online verbouwlening simulatie uitvoeren en daarna zeker contact opnemen met de aanbieder van de verbouwlening naar keuze. Dankzij het 1/3 krediet zult u beschermd worden tegen een krediet dat u misschien niet kunt terugbetalen.