Hoeveel kan je lenen in jouw situatie

Ieders geval is uniek en elke situatie is weer net ietsje anders, wat weer een ander leen advies oplevert. Maar laten we eens zien wat de meest voorkomende invloeden zijn op jouw lening mogelijkheden. Om te beginnen is er je inkomen. Elke geldverstrekker wil een zo groot mogelijk onderpand en hoe hoger het inkomen, hoe beter ze het vinden. Daarnaast ligt het voor de hand dat je meer lening kunt krijgen als je meer verdient. Als je in loondienst bent en een vast contract hebt, dan is dat wat een geldverstrekker het liefste heeft. Het vormt voor hem het kleinste risico.

Iets anders dat van groot belang is, is jouw betalingsmoraal en hoe die in het verleden is geweest. We hebben het dan voornamelijk over jouw status bij een controle. Een A2 codering is bijvoorbeeld al een rode vlag voor elke geldverstrekker. Maar heb je iets minder zware coderingen, een A1 bijvoorbeeld, dan is er altijd wel een mouw aan te passen. Een codering betekent niet automatisch dat je minder zou kunnen lenen, maar wel dat je meer zult moeten gaan betalen. Factor drie zijn de verplichtingen die je nu hebt. Heb je nu al teveel leningen, dan kun je niet nog ergens bij lenen. Maar als je geen leningen hebt openstaan en je hebt altijd alles keurig betaald, dan hoef je hier niet over in te zitten.

Met een onderpand kun je de laagste rente bedingen

laagste rente

Voordat je iets wil gaan financieren is het van belang te gaan kijken waar de laagste rente is te krijgen. Omdat niet ieder financieel product hetzelfde is zul je even naar de laagste rente moeten zoeken. Ook zal de hoogte van de rente afhankelijk zijn van het soort krediet dat je wenst af te sluiten. Indien je een bank eventueel een onderpand kunt geven zal dat nogal kunnen schelen.

Omdat er zo veel verschillende kredietvormen zijn is de laagste rente niet in een oogopslag te bepalen. Natuurlijk begin je met een overzicht te maken van alle rente aanbiedingen. Daar dient dan bij te komen een overzicht van de kredietsoorten met de daarop geldende laagste rente.

Het scheelt nogal of je een eigendomswoning wenst aan te schaffen of af en toe rood wenst te staan op je bankrekening. Je zult in eerste instantie moeten gaan kijken welk soort krediet het beste is voor jouw financieringsbehoefte. Komt jouw behoefte uit op een doorlopend krediet of een andere te sluiten lening dan zul je in die betreffende segmenten de laagste rente moeten gaan zoeken. Vaak is de keuze voor een extra hoog limiet goed om een lagere rente te ontvangen. Mocht een persoonlijk krediet in de voor jou gekozen hoofdsom de laagste rente hebben dan dient er rekening mee gehouden te worden dat bij vervroegd aflossen mogelijk een boete voldaan moet worden. Op verzendhuiskredieten en limieten op creditcards zijn nooit de laagste geldende tarieven voor rente te verkrijgbaar. Ook bij de mogelijkheid om op je bankrekening rood te mogen staan betaal je in de regel meer dan de laagste rente op leningen.

Het aan de bank geven van een zekerheid maakt het mogelijk om de laagste rente aangeboden te krijgen. Boten kunnen goede onderpanden zijn op te verstrekken leningen waardoor je de laagste rente op sommige soorten leningen kunt bedingen. De laagste rente die je mogelijk kunt krijgen is als je een huis met veel overwaarde hebt.

Maandlasten berekenen van een verbouwlening?

Het is een hele klus om te gaan bekijken hoe je het beste je maandlasten kunt berekenen.Maandlasten berekenen begint met de juiste voorbereiding. Daarnaast is het van groot belang te weten dat er heel veel verschillende vormen van hypotheken en leningen zijn. Door goed op te letten en de juiste keuzes te maken kan er geen grote fout gemaakt worden als je maandlasten wil gaan berekenen. Zorg dat je voor het maken van een berekening weet welk bedrag je per maand wilt besteden. Momenteel zijn op het internet vele links te vinden naar pagina’s waar je op een makkelijke manier kunt maandlasten berekenen. Vergeet vooral niet mee te rekenen jouw iedere maand terugkerend bedrag dat je doet besteden aan onder meer tripjes maken, lievelingsauto, sportuitrusting, huisdieren, verzamelingen of andere voor jou van belang zijnde terugkerende uitgaven.

Gegevens bij maandlasten berekenen

Zonder jouw verstrekking van diverse persoonsgegevens zal het onmogelijk zijn jouw gewenste informatie te ontvangen, zijn je maandlasten niet correct te berekenen. Meestal zal men als eerste de vraag gaan stellen welk bedrag je denkt te gaan financieren. Je dient in ieder geval rekening ermee te houden dat lenen van geld altijd geld kost. Het is van groot belang dat je gaat vermelden aan welk doel je het te financieren bedrag wenst te gaan besteden. Het is dan mogelijk te bezien om welke financieringsvorm het moet gaan voor de te berekenen maandlasten. Er zal bekeken dienen te worden of het zal gaan om een hypothecair krediet of dat een blanco krediet beter is.

Daarna zal in de regel de vraag volgen over de hoogte van de inkomsten. Wat is jouw eigen inkomen en is er nog een medewerkende partner. Worden de inkomsten verworven uit een vaste aanstelling of lopen er tijdelijke contracten? Het kan zijn dat je nog aan het studeren bent of in het bezit van een eigen onderneming, dat zijn gegevens welke belangrijk zijn om je maandlasten goed te kunnen berekenen.

Er zal door jou zelf aangegeven dienen te worden wat de wenselijke looptijd van de financiering dient te worden. Meestal zal het voor zich spreken dat de maandlasten lager zullen uitkomen bij een te berekenen lange looptijd dan bij een korte looptijd. Kies dan voor een bepaalde rentevariatie en voor een vorm van krediet waardoor je de lijst met vragen kunt gaan afsluiten.

Je kunt nu de maandlasten berekenen van de voor jou gekozen lening. Mocht je er niet uitkomen bij de maandlasten berekenen vraag dan hulp van een deskundig adviseur.