Huis verbouwen: waar moet je allemaal rekening met houden?

Heb je onlangs een huis gekocht en ben je nog niet helemaal tevreden over de huidige staat van de woning of ben je niet meer tevreden over de staat van je huidige woning dan is het verstandig om de woning te gaan verbouwen. Alleen wat komt er nu qua kosten allemaal kijken bij het verbouwen van je woning? In dit artikel vertellen we er wat meer over het verbouwen van de woning.

Verschillende soorten verbouwingen

Bij het verbouwen van je huis zijn hier natuurlijk verschillende soorten mogelijkheden voor. Hierbij wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen een kleine verbouwing, gemiddelde verbouwing en een grote verbouwing:

  • Kleine verbouwing: bij een kleine verbouwing wordt vaak gesproken over een budget tussen de 20.000 en 30.000 euro. Hierbij kan bijvoorbeeld het huis worden gestript of de badkamer worden gerenoveerd.
  • Gemiddelde verbouwing: als er wordt gesproken over een gemiddelde verbouwing, gaat het vaak over bedragen vanaf 30.000 euro tot zo een 60.000 euro. Hierbij zie je vaak dat naast het renoveren van de badkamer en toilet ook nog eens wordt gekozen om een nieuwe keuken te nemen.
  • Grote verbouwing: dit zijn verbouwingen vanaf 60.000 euro. Hierbij worden eigenlijk de belangrijkste ruimtes van de woning verbouwd.

Uiteraard zijn de bedragen van hierboven gemiddelde bedragen. Dit is namelijk erg afhankelijk van smaak en kwaliteit die wordt gekozen gedurende de verbouwing.

Woning zelf verbouwen?

Wellicht ben je zelf ook handig en van plan ook wat mee te helpen aan de verbouwing om op deze manier toch wat kosten te kunnen besparen. Dat kan. Je moet hierbij alleen wel beseffen dat je dan ook zelf de nodige materiaal in je bezit moet hebben om bepaalde werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het kopen van een kamersteiger of andere type steiger om bepaalde werkzaamheden veilig op hoogte te kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je ook beschikken over de standaard materialen van timmerman zoals een hamer, handzaag of andere machines.