Meer informatie over het lenen van geld.

U heeft geld nodig? U kunt dan overwegen om geld te lenen bij een kredietverstrekker. Maandelijks betaalt u dan een vast bedrag aan rente en aflossing. Hoeveel u terugbetaalt en hoelang hangt af van het geleende bedrag, de leenvorm en uw persoonlijke situatie. Eerst wordt uw krediethistorie getoetst bij het BKR en er wordt gekeken naar uw inkomen. Dan pas kan de kredietverstrekker inschatten of u in staat bet het kredietbedrag terug te betalen. Nu zijn er natuurlijk meerdere leenvormen. De meest voorkomende zijn: het doorlopende krediet , de persoonlijke lening en de tweede hypotheek.

Veilig en verantwoord lenen.

Om veilig en verantwoord te lenen adviseren wij u om niet meer te lenen dan u zich kunt veroorloven. Want naast de kosten die een lening met zich meebrengt is het belangrijk dat u voldoende financiële ruimte overhoudt.

Gebruiksduur.

Daarnaast moet u ook rekening houden met de gebruiksduur van een product, die u met de lening wilt aanschaffen. Zo betaalt u niet nog steeds aan de lening, terwijl u het product niet meer in gebruik heeft.

Uw situatie.

Welke lening past het beste bij uw situatie? Daarom is het verstandig u eerst te verdiepen in de verschillende leenvormen. Past een doorlopend krediet het beste bij uw situatie? Of toch een persoonlijke lening, of een tweede hypotheek? Wij laten u natuurlijk niet aan uw lot over, maar helpen u graag verder. Bij ons kunt u een vrijblijvende offerte aan vragen. Vul deze in en laat u adviseren.

Heeft u geld nodig voor bijvoorbeeld een verbouwing of extra bestedingsruimte?

Dan helpen wij u verder, hier vindt u aanbieders die u een lening kunnen aanbieden. Wij raden u altijd aan om meerdere offertes aan te vragen, dan kunt u deze tegen elkaar wegstrepen.  En uiteindelijk de beste lening kiezen met de laagste rente en beste voorwaarden die op u van toepassing zijn.