Muren injecteren bij opstijgend vocht

Vochtproblemen in je woning is een uiterst vervelend probleem. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Opstijgend vocht is hierbij vaak een van de meest voorkomende vochtproblemen. Dit kan vervolgens heel wat schade aan je woning en gezondheid van jezelf toebrengen. Daarom is het oplossen van vochtproblemen echt iets wat zo snel mogelijk gedaan dient te worden. In dit artikel gaan we wat dieper in op optrekkend vocht.

Hoe kan opstijgend vocht ontstaan

Opstijgend ontstaat voornamelijk doordat er water door het metselwerk heen omhoog wordt gezogen. Dit is vaak iets wat kan ontstaan bij wat oudere huizen. Deze hebben namelijk vaak niet een zogenaamd vochtscherm. Bij de wat nieuwere woning is dit vaak al wel aanwezig, maar is deze beschermd. Hierdoor kan het water vervolgens zijn weg naar boven vinden. Het gevolg hiervan is dat het behang, plinten en pleisterwerk die loskomen van de muur en daarnaast kan er ook schimmelvlek ontstaan.

Muren injecteren voor opstijgend vocht

Voordat er wat gedaan wordt tijdens het opstijgende vocht is het belangrijk om het probleem van het opstijgende vocht te vinden. Een specialist in het bestrijden van vochtproblemen zal dan ook altijd eerst straten met diagnose. Vervolgens zal alles klaar worden gemaakt om de muur te kunnen injecteren met een vochtwerende gel. Dit start met het verwijderen van het beschadigde pleisterwerk en het plaatsen van nieuwe. Daarna wordt er de vochtwerende gel geïnjecteerd. Zodra het vocht uit de gel is verdampt zal er vervolgens een vochtscherm achterblijven, waardoor het grondwater niet langer omhoog kan trekken.

Specialist vinden voor injecteren van muren

Ken je iemand die al eerder het probleem gehad heeft bij het injecteren van muren wellicht kan deze persoon je al doorverwijzen naar een specialist. Anders dien je zelf op zoek te gaan naar een specialist. Vraag hierbij ook tevens naar de werkwijze van de specialist, zodat je weet dat je echt met een expert op het gebied van vochtproblemen te maken hebt.