Welke verbouwlening kies ik?

verbouwlening kiezen

Een verbouwlening, persoonlijke lening en een doorlopend krediet zijn leenvormen voor consumenten. Het geld kunnen zij vrij besteden, dus zelf bepalen waaraan zij het aan uitgeven. Bij een verbouwlening wordt een bedrag afgesproken dat in termijnen wordt afgelost. Het geleende bedrag wordt uiteraard verhoogd met rente.

Een doorlopend krediet is bijna hetzelfde als een verbouwlening. Het verschil is dat er bij een doorlopend krediet de mogelijkheid bestaat de afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Je mag dan, als het ware doorlopend, het maximumbedrag van de lening blijven lenen. De verbouwlening en het doorlopend krediet zijn heel populaire vormen van krediet. Maar bedenk dat ze niet goedkoop zijn!

Rente op een verbouwlening.

Banken vragen een rente voor zo’n lening, al wekken ze soms de indruk dat het bijna voor niks is. Koop of afbetaling en huurkoop zijn leningen die voorkomen bij de aanschaf van een artikel. Bij het sluiten van de koop wordt een aanbetaling gedaan, de rest van het bedrag wordt in termijnen betaald. deze vormen van geld lenen worden meestal in de winkel zelf geregeld. Koop op afbetaling kan mondeling gebeuren, maar huurkoop moet schriftelijk geregeld worden.

Bij koop op afbetaling ben je onmiddellijk eigenaar van het gekochte goed. Bij huurkoop ben je pas eigenaar als je alle termijnen betaald hebt. Maar belangrijk is dat niet, want of je nu een computer op afbetaling of in huurkoop hebt gekocht , het gaat erom dat je hem kunt gebruiken. Voor de verkoper maakt het ook meestal niets uit, omdat de meeste mensen trouwe hun termijnen betalen. Maar als dat niet gebeurt, is het voor de verkoper gemakkelijker om een in huurkoop verkocht goed terug te vorderen, omdat het immers nog zijn eigendom is.