Werken aan je huis laten financieren.

Heb je een huis waar je graag wat verbeteringen zou aanbrengen, maar heb je geen geld beschikbaar om deze werken uit te voeren? Je kan ook deze renovatie werken financieren met een renovatielening. Een renovatie lening kan gebruikt worden voor wanneer je een nieuwe keuken wil, voor schilderwerken, energiebesparende werken, dakwerken, en nog veel meer!

Een renovatielening is meestal een gewone lening op afbetaling met vaste rentevoet. Er zijn zoals altijd natuurlijk verschillende mogelijkheden om verbouwingswerken via een lening te financieren, zoals met doorlopend krediet, maar dan ligt de rente meestal een pak hoger. Met een renovatielening kun je tegen een voordelige rentevoet geld lenen om alle werken aan je huis te financieren.

Als je op dit ogenblik al over een hypotheek beschikt en je hebt al een deel afbetaald dan is het ook soms mogelijk om een deel van dat geld terug op te nemen. De meeste kredietverleners staan dit wel toe. Zo heb je snel geld beschikbaar om de broodnodige werken uit te voeren. Dit wordt wel beschouwd als een nieuwe lening, maar je hoeft niet terug naar de notaris.

Wanneer je van plan bent om een huis te kopen waar renovatiewerken aan nodig zijn, dan kun je ook een regeling treffen met de bank. Meestal kun je werken laten uitvoeren, waardoor je een factuur krijgt die je dan bij de bank kan afgeven. De bank stort dan het geld direct door naar het bedrijf die de werken heeft uitgevoerd. Zo hoef je ook niet meer te lenen dan nodig.

Welke manier je ook kiest het is best om eens bij je bank of kredietverlener langs te gaan om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Elke persoon bevindt zich in een andere situatie en het is natuurlijk moeilijk om hier één juiste methode op te schrijven, wanneer er verschillende mogelijkheden zijn.

Als je niet over een hypotheek beschikt of niet van plan bent één te nemen dan is een renovatie lening meestal de beste manier om voordelig te lenen. Wanneer je wel al een hypotheek hebt dan ga je best even naar je bank om de mogelijkheden te bespreken. Misschien is het mogelijk om te lenen op basis van je bestaande hypotheek zodat de rentevoet laag blijft.

Wanneer je van plan bent om een renovatielening te nemen dan vraag je best een offerte aan bij verschillende krediet verleners. Wanneer je over enkele offertes beschikt kun je ze dan vergelijken en de voordeligste eruit halen. Op deze manier ben je zeker dat je tegen de laagste rente kan lenen.

Renovatiepremie

De renovatiepremie is een premie die wordt gegeven door de overheid voor mensen die hun woning willen verbeteren. Deze premie kan zowel aangevraagd worden door bewoners als verhuurders van een woning. Met de renovatiepremie kun je een aanzienlijk bedrag uitsparen op je verbouwingswerken.