Zoek een passende lening.

Stappen Plan

Het  Stappen Plan geeft u handige tips voor het aanvragen van een lening, verzekering of hypotheek. Waarschijnlijk wilt u een lening afsluiten bij de goedkoopste aanbieder. Zoek echter wel naar een lening die bij u past. Een goed inzicht in uw persoonlijke situatie, is zeer belangrijk voor een passende leenvorm. Geld lenen is aantrekkelijk maar u bent wel verplicht af te betalen. Zorg er dus voor dat u de maandelijkse aflossing kunt opbrengen, u wilt immers niet in de financiële problemen raken.

Lees alles goed door 

Het is erg belangrijk dat u offertes van leningen kritisch beoordeelt. Lees de voorwaarden goed en vergeet niet de “kleine lettertjes” goed door te lezen voor dat u uw handtekening zet. Wees eerlijk tegenover uzelf als het gaat om geld en denk goed na voor u definitief een lening afsluit.

Vraag verschillende offertes aan

Een lening offerte aanvragen kost u maar een paar minuten en gezien het grote aantal aanbieders is het zeer raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende kredietinstanties. Deze offertes kunt u vervolgens aandachtig en kritisch met elkaar vergelijken. Heeft u de juiste offerte gevonden? Lees de offerte dan nog eens goed door voor u overgaat tot ondertekening en bedenk goed dat uw handtekening bindend  is.

Sluit de beste lening af

Vraag u zelf goed af of u wel echt een lening nodig heeft, waarvoor u een lening nodig heeft en of u de maandelijkse kosten voor het afbetalen op kunt brengen. Heeft u nog niet zoveel ervaring met lenen en durft u zelf niet goed een lening  aan te vragen, dan is het een goed idee om een adviseur in te schakelen. Indien u een hypotheek af wilt sluiten is het bijna altijd een goed idee om een hypotheek adviseur in de arm te nemen.